Filmklappe

Doradcy kulinarni

Kulinarni specjaliści od smaku? Tak, Chef!

Doradcy
Jacek Fedde, Jarosław Śliwka i Rafał Soroczyński

Czujesz, że nadeszła pora, aby odkryć potrawy na nowo? Chcesz pogłębić swoją wiedzę na temat składników i gotowania? Szukasz sprawdzonych metod na sukces w branży kulinarnej? Skorzystaj z fachowej wiedzy naszych ekspertów – Jacka Fedde, Rafała Soroczyńskiego i Jarosława Śliwki. Poznaj produkty Chefs Culinar od kuchni i wprowadź je do swojego menu.

Fachowa wiedza w zasięgu ręki

Czerp z doświadczenia naszych ekspertów i poznaj ich przepis na sukces. Weź udział w indywidualnych lub grupowych spotkaniach, podczas których zgłębisz tajniki produktów z oferty CHEFS CULINAR. Służymy profesjonalnymi radami nie tylko na temat receptur i artykułów spożywczych, lecz także z zakresu biznesu oraz szeroko pojętej branży HoReCa.

Branża HoReCa od kuchni
Oferujemy indywidualne i grupowe warsztaty tematyczne. Pomagamy tworzyć nowe receptury oraz karty menu, które podbijają serca klientów. Przygotowujemy kolacje degustacyjne, inspirujące pokazy oraz szkolenia kadrowe poprawiające wydajność w pracy. Służymy empirycznym doświadczeniem w kwestiach biznesowych, w tym w otwieraniu nowych restauracji. 

Jacek Fedde

  • Szef kuchni od ponad 20 lat.
  • Zdobywał doświadczenie pod okiem Philippe’a Abrahama w restauracji Dwór Oliwski.
  • Warsztat doskonalił w Europie Zachodniej (Włochy, Francja, Irlandia) oraz na Bermudach.
  • To właśnie tam nauczył się pracy pod presją czasu, wydając z zespołem do 300 posiłków dziennie à la carte.
  • Po powrocie w rodzinne strony związał się z hotelem Neptun w Łebie.
  • Stworzył nową koncepcję hotelu Rezydent w Sopocie, który osiągnął sukces pod nową nazwą Pasjami.
  • Obecnie właściciel Fedde Bistro w Gdyni, promującego kuchnię opartą na regionalnych produktach.
  • Prostota, ponadczasowość i nienachalna elegancja to hasła, które go inspirują.

Jarosław Śliwka

  • Szef kuchni.
  • Trener kulinarny.
  • Uczestnik 7 edycji programu Top Chef.
  • Właściciel firmy szkoleniowej.
  • Szkolił się między innymi w najlepszych restauracjach w południowej Angli.
  • Praca na jednej z greckich wysp pozwoliła mu docenić wartość regionalnej, tradycyjnej kuchni polskiej.
  • Człowiek dociekliwy, stawiający pytania oraz pełen pasji kucharz, który fascynuje się kuchnią nowoczesną.
  • Chętnie dzieli się wiedzą, gdyż jak mówi: "wiedza nie przekazywana, umiera razem z jej posiadaczem".

Rafał Soroczyński

  • Z gastronomią związany od 1999 roku.
  • Pierwsze kroki w kuchni stawiał już w wieku 7 lat.
  • Z domu rodzinnego wyniósł miłość do tradycyjnych polskich smaków.
  • Z wykształcenia gastronom.
  • Doświadczenie zdobywał zarówno w kraju, jak i za granicą – nie są mu obce potrawy włoskie, hiszpańskie i orientalne.
  • Przez osiem lat był szefem kuchni czterogwiazdkowego hotelu NH w Poznaniu, w którym zajmował się m.in. oceną jakości serwowanych potraw.
  • Organizator pokazów gotowania na żywo oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych i dzieci.
  • Z Chefs Culinar współpracuje od 2016 roku.

Nasz asortyment

Auswahl an Lebensmitteln

Bogactwo asortymentu czyni CHEFS CULINAR niezawodnym partnerem. Aby sprostać wymaganiom klientów, oferujemy 12 000 sprawdzonych artykułów spożywczych i niespożywczych dla gastronomii, hotelarstwa oraz żywienia zbiorowego.

Rozpocznijmy współpracę

chefs culinar truck

Zostań klientem CHEFS CULINAR Polska. Korzystaj z szerokiej gamy produktów dostępnych od ręki oraz fachowej pomocy doradców kulinarnych – Jacka Fedde, Rafała Soroczyńskiego i Jarosława Śliwki. Skontaktuj się z nami, aby otrzymać indywidualną ofertę współpracy.

old trucks

Historia

Dowiedz się, jak powstała firma CHEFS CULINAR. Zapraszamy w kulinarną podróż w czasie.

chefs culinar trucks

Firma

Logistyka szyta na miarę? Tak, Chef!

soccer strategy on a blackboard

Strategia

Poznaj wartości, którymi kierujemy się w codziennej pracy