BEZA NA AQUAFABIE Z WANILIOWYM CHANTILLY I ŻELEM Z MARAKUI

Autor przepisu: Tomasz Nakonieczny
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 500 gcukru pudru
- 340 gaquafaby
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki octu gruszkowego Wiberg
Wegańska beza
Sposób przygotowania:
- Aquafabę przelej do misy, ubij na sztywną pianę.
- Do piany stopniowo dodawaj cukier puder. Na końcu dodaj ocet i mąkę ziemniaczaną.
- Powstałą bezę uformuj na silimacie według uznania. Susz w piecu nagrzanym do 90°C około 3 godzin w zależności od wielkości bezowych porcji.
- 450 mlFlory Professional Plant 31%
- 40 gcukru
- 12 gstabilizatora roślinnego Sanett Veggie
- wanilia mielona Wiberg
- mieszanka Orangia Sun Wiberg
Waniliowe chantilly
Sposób przygotowania:
- Zagotuj wszystkie składniki, odstaw do lodówki na 12 godzin.
- Ubij za pomocą robota kuchennego, dodając do smaku mieszankę Orangia Sun.
- 400 gViolife Cocospread
Krem czekoladowy
Sposób przygotowania:
- Krem czekoladowy o temperaturze pokojowej przełóż do worka cukierniczego.
- 300 gpurée z marakui
- 100 gsuszonych moreli
- 4 gagaru
Żel z marakui
Sposób przygotowania:
- Purée zagotuj z agarem, odstaw do ostygnięcia i zmiksuj na gładką masę.
- Połącz z drobno posiekanymi morelami.
- świeże owoce jagodowe według uznania
Wykończenie
Sposób podania:
Bezy przekrój i przełóż kremem chantilly i żelem z marakui. Udekoruj dwoma kremami i owocami według własnej koncepcji lub inspirując się naszym platingiem.