PRZEPIS
wstecz

BEZA NA AQUAFABIE Z WANILIOWYM CHANTILLY I ŻELEM Z MARAKUI

Autor przepisu: Tomasz Nakonieczny

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10


Pobierz przepis
Składniki
  • 500 gcukru pudru
  • 340 gaquafaby
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki octu gruszkowego Wiberg

Wegańska beza

Sposób przygotowania:

  1. Aquafabę przelej do misy, ubij na sztywną pianę.
  2. Do piany stopniowo dodawaj cukier puder. Na końcu dodaj ocet i mąkę ziemniaczaną.
  3. Powstałą bezę uformuj na silimacie według uznania. Susz w piecu nagrzanym do 90°C około 3 godzin w zależności od wielkości bezowych porcji.
Składniki
  • 450 mlFlory Professional Plant 31%
  • 40 gcukru
  • 12 gstabilizatora roślinnego Sanett Veggie
  • wanilia mielona Wiberg
  • mieszanka Orangia Sun Wiberg

Waniliowe chantilly

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj wszystkie składniki, odstaw do lodówki na 12 godzin.
  2. Ubij za pomocą robota kuchennego, dodając do smaku mieszankę Orangia Sun.
Składniki
  • 400 gViolife Cocospread

Krem czekoladowy

Sposób przygotowania:

  1. Krem czekoladowy o temperaturze pokojowej przełóż do worka cukierniczego.
Składniki
  • 300 gpurée z marakui
  • 100 gsuszonych moreli
  • 4 gagaru

Żel z marakui

Sposób przygotowania:

  1. Purée zagotuj z agarem, odstaw do ostygnięcia i zmiksuj na gładką masę.
  2. Połącz z drobno posiekanymi morelami.
Składniki
  • świeże owoce jagodowe według uznania

Wykończenie

Sposób podania:

Bezy przekrój i przełóż kremem chantilly i żelem z marakui. Udekoruj dwoma kremami i owocami według własnej koncepcji lub inspirując się naszym platingiem.