Tak jak Mikołaj w grudniu potrzebuje swoich pomocników, Ty potrzebujesz wsparcia w kuchni! Odezwij się do nas, a my sprawimy, że w tej świąteczno-sylwestrowej gorączce nie zabraknie Ci niczego – ani składników, ani pomysłów. Porozmawiajmy! >>
O zręcznym łączeniu tradycji, współczesności i unikatowości, o lokalnych klasykach i napływowym znaku rozpoznawczym, o tytułach i autorskiej spiżarni oraz o ludziach, bez których by tego nie było, opowiada Łucja Majchrzak, współwłaścicielka Karczmy u Walusia w Krynicy-Zdroju.
O kuchni, która balansuje na granicy sztuki i szaleństwa, o tworzeniu dań jak emocjonalnych obrazów, o pięknie, które potrafi smakować, i o tym, że odwaga w gotowaniu jest równie ważna jak smak – opowiada Dawid Koczy, szef kuchni restauracji Kameralna w Jastrzębiu-Zdroju.