Mięso i wędliny

Mięso zajmuje szczególne miejsce w naszym asortymencie, dlatego kładziemy bardzo duży nacisk na jego jakość. Współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi producentami, którzy są w stanie sprostać naszym wysokim wymaganiom. Dzięki temu mamy pewność, że każdy kawałek mięsa, który trafi do Twojego lokalu, będzie spełniał najwyższe standardy jakości i smaku.

Znajdziesz u nas doskonałą niemiecką wieprzowinę, nowozelandzką jagnięcinę, argentyńską wołowinę, dziczyznę, baraninę, a nawet mięso z kangura! Odpowiemy na każdą Twoją potrzebę. Nasza oferta mięs to idealna mieszanka tradycji i innowacyjności. 

Doskonale wiemy, skąd pochodzi nasze świeże mięso i dlatego możemy zagwarantować w stu procentach stałą i doskonałą jakość. Łączymy kompetencje tradycyjnego sklepu mięsnego z absolutną niezawodnością i gwarancją świeżości. 

Nie zapominajmy też o wędlinach, bo te są nieodłącznym elementem wielu przekąsek, i dodatkiem do dań. W naszej ofercie dostępne są zarówno lokalne polskie przysmaki, jak krakowska sucha, ale i hiszpańskie chorizo czy włoskie prosciutto.

Wołowina

Wołowina jest jednym z najważniejszych mięs w kuchni europejskiej. O jakości mięsa w dużej mierze decyduje wiek zwierzęcia (wołowinę otrzymuje się z bydła powyżej pół roku) i rozmieszczenie tłuszczu. Tłuszcz jest ważnym elementem nadającym mięsu odpowiedni smak i zapach, dlatego nie powinno być go ani za dużo, ani za mało. Najlepsze jest mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową.

Mięso powinno być jasnoczerwone, równomiernie marmurkowate – wówczas mamy pewność, że jest wysokiej jakości.

wolowina

Cielęcina / cielęcina rosé

Cielęcina to bardzo delikatne, młode mięso, uznawane przez wielu koneserów za najsmaczniejszą i najbardziej szlachetną odmianę wołowiny. Ze względu na wysoką zawartość białka, a małą tłuszczu, jest często zalecana przez dietetyków.

Mięso pochodzi z uboju przed 35 tygodniem chowu, a zwierzęta karmione są wyłącznie paszami mlecznymi. Ich części chrzęstne nie są jeszcze wykształcone, a mięso jest kruche i ciemnoróżowe, choć czasem nabiera już cienkich marmurkowych przerostów i jest nadzwyczaj delikatne.

cielecina

Wieprzowina

Wieprzowina to królowa europejskich stołów. Największym producentem tego mięsa są Niemcy i tam też spożywa się jej najwięcej. Można ją przyrządzać praktycznie zaraz po uboju, nie musi kruszeć tak jak wołowina.

Wieprzowina dostarcza cennego białka oraz zawiera dużą dawkę witamin z grupy B.

Wybierając to mięso szczególną uwagę należy zwrócić na jego kolor. Powinno być delikatnie różowe, do jasnoczerwonego, wówczas mamy pewność, że jest świeże.

wieprzowina

Dziczyzna

Dziczyzna od dawna cieszy się niesłabnącą popularnością w wielu europejskich kuchniach.

Mięso dzikich zwierząt charakteryzuje się przede wszystkim wyrazistym smakiem, a do tego jest bardzo chude, jędrne i soczyste. Wyjątkowy aromat mięsa zjednuje sobie podniebienia wielu mięsożerców.

dziczyzna

Sprawdź naszą ofertę mięs i wędlin - kliknij tutaj >>