MEISTERFRISCH - Jakość i świeżość z ręki mistrza

MEISTERFRISCH to wołowina klasy premium pochodząca z własnego przetwórstwa.

Co świadczy o wyjątkowości MEISTERFRISCH?

meisterfrisch

Nasze upodobanie do najwyższej jakości mięsa! Marka własna MEISTERFRISCH oferuje najwyższej jakości świeże mięso z własnego, w pełni kontrolowanego procesu produkcji. Wołowina pochodzi od starannie wyselekcjonowanych niemieckich jałówek z przyjaznych zwierzętom hodowli. System kontroli jakości Chefs Culinar gwarantuje, że oferowane przez nas produkty spełniają najwyższe standardy – zachowują świeżość i naturalny smak.

 

MEISTERFRISCH to również tradycja i doświadczenie

meisterfrisch

Marka MEISTERFRISCH została zarejestrowana w 1993 roku. Od tego czasu doskonalimy proces dojrzewania i rozbioru mięsa w naszych własnych zakładach, które spełniają wszystkie wymogi Unii Europejskiej. Dzięki temu marka MEISTERFRISCH od wielu lat zajmuje wysoką pozycję w segmencie mięsa wołowego klasy premium.

Dzisiaj nasza oferta daje możliwość odkrywania różnorodności produktów i tworzenia atrakcyjnych propozycji mięsnych w menu.

Odpowiadając na potrzeby klienta, gwarantujemy najwyższej jakości mięso porcjowane na indywidualne zamówienie we własnym dziale produkcyjnym, zachowujące stały wysoki poziom i spełniające określone warunki kontroli.

Stale ulepszany system kontroli jakości pozwala nam zaoferować Ci wołowinę, której oczekujesz.

 

Identyfikacja

Od urodzenia aż po dostawę do klienta!

 

Identyfikacja bydła:

  • dzień urodzenia,
  • kolczyk z numerem identyfikacyjnym przypisanym od urodzenia,
  • dokładna identyfikacja dzięki paszportowi.

Identyfikacja tuszy zwierzęcej:

  • prowadzona jest przez odpowiednie organy kontroli (upoważnione przez Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung, czyli Federalną Agencję ds. Rolnictwa i Żywności).

Bezpieczeństwo

Nasze jałówki są badane przez urzędowych lekarzy weterynarii i na bieżąco monitorowane zgodnie z systemem zarządzania jakością Chefs Culinar.

Identyfikacja poszczególnych części

W naszych zakładach rozbioru poszczególne części oznaczane są etykietami, które potwierdzają m.in.: nazwę zakładu rozbioru, numer produkcyjny i pochodzenie z Niemiec

Etykieta pochodzenia

Standaryzowana etykieta pochodzenia Chefs Culinar jest dowodem jakości i bazą danych umożliwiającą dokładną identyfikację. Zawiera szczegółowe informacje o produkcie, takie jak:

  • kategoria: rodzaj mięsa wołowego,
  • artykuł: dokładne określenie produktu,
  • nr partii: numer produkcyjny mięsa,
  • data dojrzewania: czas dojrzewania zoptymalizowany dzięki kontrolowanemu procesowi dojrzewania,
  • MEISTERFRISCH: identyfikacja bydła na bazie paszportu zwierzęcia i numeru kolczyka (od urodzenia do wprowadzenia na rynek),
  • pochodzenie: urodzenie, tuczenie, ubój i rozbiór,
  • data rozbioru: data rozbioru w naszych własnych i sprawdzonych zakładach rozbioru,
  • MHD: data minimalnej trwałości przy zachowaniu łańcucha chłodniczego,
  • placówka kontrolna: odpowiednie organy kontroli (upoważnione przez Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung, czyli Federalną Agencję ds. Rolnictwa i Żywności).

Pięciogwiazdkowa gwarancja jakości

* Pochodzenie

Mięso z niemieckich jałówek od lokalnych hodowców.

* Staranna selekcja

Ścisłe kryteria wyboru mięsa opracowane przez profesjonalistów.

* Indywidualne podejście

Porcjowanie i gramatura na specjalne życzenie klienta.

* Troska o bezpieczeństwo

W pełni kontrolowany proces produkcji zgodny z certyfikacją HACCP.

* Wyjątkowy smak

Zrównoważony aromat, piękne marmurkowanie i optymalna zawartość tłuszczu.