Zarządzanie jakością
Zarządzanie jakością

 

Najwyższa troska o jakość i bezpieczeństwo produktów.

 

Nasze centrum logistyczne w Wiskitkach to najlepsze centrum dystrybucji dedykowane klientom z branży gastronomicznej.

O jego wyjątkowości świadczy unikalna infrastruktura około 40 000 m2 powierzchni, w której znajdują się między innymi:

- dedykowane strefy temperaturowe dla procesów rozładunku, załadunku oraz przyjęć towaru;

- osobne strefy przechowywania dla produktów suchych, chłodzonych, głęboko mrożonych, świeżych warzyw i owoców oraz mięsa i ryb.

Każda z tych stref posiada automatyczną regulację oraz monitorowanie temperatury, co gwarantuje przechowywanie produktów w optymalnych warunkach, zgodnie z zasadami HACCP.

Dodatkowo, strefy przeznaczone dla świeżych warzyw i owoców wyposażyliśmy w systemy aktywnej kontroli wilgotności powietrza, dzięki czemu  produkty te przechowywane są w warunkach pozwalających dłużej zachować świeżość.

Na pierwszym miejscu stawiamy bezpieczeństwo produktów spożywczych, dlatego nasz zespół kontrolerów dokonuje ścisłej weryfikacji aspektów jakościowych produktów szczególnie wrażliwych na każdym etapie procesu logistycznego – od momentu przyjęcia do czasu opuszczenia naszego magazynu.

Podczas wszystkich procesów logistycznych - od przyjęcia towaru, poprzez magazynowanie, dystrybucję oraz transport do klienta, rygorystycznie przestrzegamy ciągłości łańcucha chłodniczego oraz dbamy o utrzymanie odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. Zasady systemu HACCP towarzyszą nam na każdym kroku.

W naszych punktach przeładunkowych stosujemy dokładnie te same zasady i regularnie optymalizujemy zarządzanie jakością, aby mieć pewność, że to, co do Ciebie trafi będzie spełniało najwyższe standardy i będzie bezpieczne dla Twoich gości.