Produkty konserwowe

Aby przedłużyć termin przydatności i zagwarantować bezpieczeństwo spożycia, żywność poddaje się różnym metodom konserwacji. Jednym z nich jest jej utrwalanie za pomocą wysokiej temperatury i specjalnej zalewy, w której dzięki odpowiedniemu pH nie namnażają się bakterie odpowiedzialne za psucie się produktu.

Era dzisiejszych konserw rozpoczęła się w czasach napoleońskich, a autor apertyzacji Nicolas Apert poddając produkty gotowaniu w hermetycznie zamkniętych naczyniach (słoikach lub puszkach), stał się prekursorem współcześnie znanych nam konserw.

produkty konserwowe

Przez lata doskonalono różne metody, dzięki czemu dziś możemy cieszyć się pełną gamą wysokiej jakości produktów konserwowych.

Dziś już chyba żaden szef kuchni nie wyobraża sobie pracy bez wykorzystania tego typu rozwiązań, które są  bazą do wielu dań.

Nasza oferta to bogactwo różnego rodzaju przetworów: kiszone warzywa, przeciery, koncentraty, passaty, owoce w zalewie, owoce w żelu…

produkty konserwowe

Do tego wybór różnego rodzaju smarowideł do chleba: kremów, dżemów, konfitur…

Wszystko, czego potrzebujesz - znajdziesz tutaj >>