PRZEPIS
wstecz

BLINY Z RAKIEM, OŚMIORNICĄ I KAWIOREM

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10


Pobierz przepis
Składniki
  • 30 mini blinów
  • 300 gkarmazyna wędzonego
  • 200 gmajonezu
  • 200 gmacek ośmiornicy
  • 200 gkwaśnej śmietany
  • 100 gszyjek rakowych
  • 1 cytryna
  • 10 jaj przepiórczych
  • 50 gwędzonego kawioru z pstrąga
  • 50 gkawioru czarnego
  • 20 gpesto bazyliowego
  • 10 mlkoncentratu buraczanego
  • 10 mloliwy z oliwek
  • 10 gkoperku
  • mieszanka przypraw Awocado & Bowl Wiberg
  • sól i pieprz do smaku

Bliny z dodatkami

Sposób przygotowania:

  1. Rozmrożone szyjki rakowe wymieszaj z kwaśną śmietaną, skórką cytryny, koperkiem i dopraw do smaku.
  2. Karmazyna oczyść z ości i skóry, podziel na mniejsze części.
  3. Połowę majonezu wymieszaj z koncentratem buraczanym, odrobiną soku z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
  4. Drugą połowę majonezu wymieszaj z pesto bazyliowym i dopraw do smaku.
  5. Ośmiornicę obsmaż na oliwie, dopraw przyprawą Awocado & Bowl.
  6. Jaja przepiórcze ugotuj na twardo. Rozmroź bliny.
Sposób podania
Udekoruj bliny przygotowanymi wcześniej dodatkami, kawiorem, natką pietruszki i koperkiem według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.