BLINY Z RAKIEM, OŚMIORNICĄ I KAWIOREM
Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 30 mini blinów
- 300 gkarmazyna wędzonego
- 200 gmajonezu
- 200 gmacek ośmiornicy
- 200 gkwaśnej śmietany
- 100 gszyjek rakowych
- 1 cytryna
- 10 jaj przepiórczych
- 50 gwędzonego kawioru z pstrąga
- 50 gkawioru czarnego
- 20 gpesto bazyliowego
- 10 mlkoncentratu buraczanego
- 10 mloliwy z oliwek
- 10 gkoperku
- mieszanka przypraw Awocado & Bowl Wiberg
- sól i pieprz do smaku
Bliny z dodatkami
Sposób przygotowania:
- Rozmrożone szyjki rakowe wymieszaj z kwaśną śmietaną, skórką cytryny, koperkiem i dopraw do smaku.
- Karmazyna oczyść z ości i skóry, podziel na mniejsze części.
- Połowę majonezu wymieszaj z koncentratem buraczanym, odrobiną soku z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
- Drugą połowę majonezu wymieszaj z pesto bazyliowym i dopraw do smaku.
- Ośmiornicę obsmaż na oliwie, dopraw przyprawą Awocado & Bowl.
- Jaja przepiórcze ugotuj na twardo. Rozmroź bliny.
Udekoruj bliny przygotowanymi wcześniej dodatkami, kawiorem, natką pietruszki i koperkiem według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.