BULION DROBIOWO-WARZYWNY Z PIEROŻKAMI GYOZA Z KURCZAKIEM I BIAŁĄ KAPUSTĄ
Autor przepisu: Ewelina Wdowińska
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 3 lbulionu drobiowo-warzywnego
- 1 opakowanie pierożków gyoza z kurczakiem i białą kapustą
- 150 gbiałych grzybów shimeji
- 50 gszalotki
- 15 gbulionu drobiowego Wiberg
- 15 mlsosu Pang Gang
- 10 gczosnku
- kiełki fasoli mung
- sól i pieprz do smaku
Bulion z pierożkami gyoza
Sposób przygotowania:
- Gotowy bulion drobiowo-warzywny podgrzej, dodaj bulion drobiowy Wiberg oraz sos Pang Gang. Zagotuj.
- Piec nastaw na 100°C - parowanie. Pierożki gyoza wstaw do pieca na 8 minut, po czym wyłóż je na talerz.
- Czosnek oraz szalotkę drobno pokrój i podsmaż.
- Grzyby shimeji oczyść, dodaj do cebuli i czosnku, podsmaż razem. Dopraw solą i pieprzem.
- Na talerzu z pierożkami ułóż kilka grzybów oraz kiełki fasoli mung. Zalej gorącym bulionem.
Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem. Udekoruj kolendrą, groszkiem cukrowym, cienko posiekaną dymką oraz chili. Całość polej oliwą chili.