BURGER Z KOŚCIĄ
Autor przepisu: Artur Musztyfaga
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 1,5 kgwolno gotowanych żeber wołowych
- 450 gkapusty czerwonej piklowanej
- 250 gpomidorów
- 200 gwędzonego boczku
- 150 gkiszonej kapusty
- 150 gogórków kanapkowych
- 100 gcebuli
- 10 bułek burgerowych
- 1 sałata rzymska
- ketchup
- musztarda dijon
- sos BBQ
Burger z kością
Sposób przygotowania:
- Kapustę kiszoną susz około 3 godzin w piekarniku rozgrzanym do temperatury 90°C.
- Żebra pokrój na porcje. Odgrzej je w piekarniku, glazurując sosem BBQ.
- Boczek podsmaż na patelni.
- Warzywa pokrój w plastry.
- Bułkę odpiecz na grillu.
Ułóż wedle uznania lub zainspiruj się naszym platingiem.