CONSOMMÉ Z PALONYCH WARZYW Z MAKARONEM RYŻOWYM

Autor przepisu: Artur Musztyfaga
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 200 gobranej marchwi
- 200 gobranego selera
- 200 gobranej pietruszki
- 150 gpora
- 150 gobranej cebuli
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól, pieprz
Bulion
Sposób przygotowania:
- Warzywa zgrilluj na suchej patelni na ciemnobrązowo.
- Zalej je wodą, dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu do uzyskania klarownego bulionu.
- Przecedź, odstaw i przygotuj dodatki.
- 500 gmakaronu ryżowego
- 200 gobranej marchwi
- 200 gobranego selera
- 200 gobranej pietruszki
- 10 porów mini
Dodatki
Sposób przygotowania:
- Warzywa pokrój w cienkie słupki na mandolinie. Zblanszuj je i zahartuj w zimnej wodzie.
- Makaron mocz około godziny w zimnej wodzie. Ugotuj do miękkości i odcedź.
- Pory opiecz na patelni grillowej.
Warzywa i makaron ułóż w głębokim talerzu lub misce, następnie delikatnie wlej bulion. Na wierzchu połóż opieczone pory.