PRZEPIS
wstecz

CONSOMMÉ Z PALONYCH WARZYW Z MAKARONEM RYŻOWYM

Autor przepisu: Artur Musztyfaga

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10


Pobierz przepis
Składniki
  • 200 gobranej marchwi
  • 200 gobranego selera
  • 200 gobranej pietruszki
  • 150 gpora
  • 150 gobranej cebuli
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz

Bulion

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa zgrilluj na suchej patelni na ciemnobrązowo.
  2. Zalej je wodą, dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu do uzyskania klarownego bulionu.
  3. Przecedź, odstaw i przygotuj dodatki.
Składniki
  • 500 gmakaronu ryżowego
  • 200 gobranej marchwi
  • 200 gobranego selera
  • 200 gobranej pietruszki
  • 10 porów mini

Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokrój w cienkie słupki na mandolinie. Zblanszuj je i zahartuj w zimnej wodzie.
  2. Makaron mocz około godziny w zimnej wodzie. Ugotuj do miękkości i odcedź.
  3. Pory opiecz na patelni grillowej.
Sposób podania
Warzywa i makaron ułóż w głębokim talerzu lub misce, następnie delikatnie wlej bulion. Na wierzchu połóż opieczone pory.