PRZEPIS
wstecz

DESER Z TAPIOKI PODANY Z SALSĄ ANANASOWO-GRUSZKOWĄ

Autor przepisu: Tomasz Nakonieczny

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10


Pobierz przepis
Składniki
  • 400 mlnapoju kokosowego
  • 400 mlzamiennika śmietany 31% Rama
  • 300 gtapioki
  • 200 mlpurée mango
  • wanilia
  • cukier
  • biały zamsz w sprayu

Tapioka

Sposób przygotowania:

  1. Tapiokę ugotuj do miękkości wraz z pozostałymi składnikami.

  2. Pojemnik GN ½ wyłóż folią spożywczą i przelej do niego ugotowaną tapiokę. Wstaw do szokówki.

  3. Kiedy masa zastygnie, pokrój ją na mniejsze kawałki i wstaw do zamrażalnika.

  4. Zamrożone porcje wykończ zamszem.

Składniki
  • 340 gananasa
  • 340 ggruszki
  • 150 mlsyropu Winter Spice Monin
  • szafranowe Crema di Aceto Wiberg

Salsa z ananasa i gruszki

Sposób przygotowania:

  1. Odsącz ananasa i zalej syropem Monin. Gotuj przez kilka minut.

  2. Gruszkę obierz i pokrój w kostkę.

  3. Połącz owoce i gotuj je jeszcze przez 2 minuty.

  4. Dopraw do smaku kremem szafranowym.

Składniki
  • świeże owoce
  • mikroliście
  • krem kakaowy Violife

Wykończenie

Sposób podania:

Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.