DESER Z TAPIOKI PODANY Z SALSĄ ANANASOWO-GRUSZKOWĄ

Autor przepisu: Tomasz Nakonieczny
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 400 mlnapoju kokosowego
- 400 mlzamiennika śmietany 31% Rama
- 300 gtapioki
- 200 mlpurée mango
- wanilia
- cukier
- biały zamsz w sprayu
Tapioka
Sposób przygotowania:
-
Tapiokę ugotuj do miękkości wraz z pozostałymi składnikami.
-
Pojemnik GN ½ wyłóż folią spożywczą i przelej do niego ugotowaną tapiokę. Wstaw do szokówki.
-
Kiedy masa zastygnie, pokrój ją na mniejsze kawałki i wstaw do zamrażalnika.
-
Zamrożone porcje wykończ zamszem.
- 340 gananasa
- 340 ggruszki
- 150 mlsyropu Winter Spice Monin
- szafranowe Crema di Aceto Wiberg
Salsa z ananasa i gruszki
Sposób przygotowania:
-
Odsącz ananasa i zalej syropem Monin. Gotuj przez kilka minut.
-
Gruszkę obierz i pokrój w kostkę.
-
Połącz owoce i gotuj je jeszcze przez 2 minuty.
-
Dopraw do smaku kremem szafranowym.
- świeże owoce
- mikroliście
- krem kakaowy Violife
Wykończenie
Sposób podania:
Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.