ENGLISH MUFFIN Z KOZIM SEREM I KARMELIZOWANĄ FIGĄ

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5
Pobierz przepis
- 5 tostowych bułek typu English muffin
- 500 gkoziej rolady pleśniowej pokrojonej na 5 grubych plastrów
- 5 świeżych fig
- 50 gorzechów włoskich
- 30 gmiodu
- oliwa z oliwek
- rukola
- kilka gałązek tymianku
- groszek wąsaty
English muffin z kozim serem i karmelizowaną figą
Sposób przygotowania:
- Bułeczki przekrój, skrop oliwą i podgrzej na gorącej patelni.
- Figi pokrój w plastry, skarmelizuj.
- Kozi ser posmaruj oliwą i podsmaż.
- Na koniec na patelni upraż orzechy, dodaj miód i listki tymianku.
- Ze wszystkich składników – łącznie z rukolą i mikroliśćmi groszku – złóż burgera.