PRZEPIS
wstecz

ENGLISH MUFFIN Z KOZIM SEREM I KARMELIZOWANĄ FIGĄ

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5


Pobierz przepis
Składniki
  • 5 tostowych bułek typu English muffin
  • 500 gkoziej rolady pleśniowej pokrojonej na 5 grubych plastrów
  • 5 świeżych fig
  • 50 gorzechów włoskich
  • 30 gmiodu
  • oliwa z oliwek
  • rukola
  • kilka gałązek tymianku
  • groszek wąsaty

English muffin z kozim serem i karmelizowaną figą

Sposób przygotowania:

  1. Bułeczki przekrój, skrop oliwą i podgrzej na gorącej patelni.
  2. Figi pokrój w plastry, skarmelizuj.
  3. Kozi ser posmaruj oliwą i podsmaż.
  4. Na koniec na patelni upraż orzechy, dodaj miód i listki tymianku.
  5. Ze wszystkich składników – łącznie z rukolą i mikroliśćmi groszku – złóż burgera.