wstecz

Gastro na gorąco! Relacja z Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów

W takich wydarzeniach chcemy brać udział jak najczęściej! Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów ruszył pełną parą 7 października i znów przyciągnął tłumy. Jako wystawca mieliśmy okazję współtworzyć tę przestrzeń pełną pasji, wiedzy i rozmów skupionych wokół gastronomii.

Już od samego początku wydarzenia w powietrzu unosiły się smakowite aromaty, a całe EXPO XXI wypełniała pozytywna energia i gwar emocjonujących rozmów. Nasze stoisko jak zawsze tętniło kulinarnym życiem! Goście mieli okazję spotkać się z całym naszym zespołem Doradców Kulinarnych, który pokazał, że gotowanie to, oprócz pracy, przyjemność i radość z dzielenia się nią z innymi. Osoby, które do nas zawitały, mogły spróbować, jak smakuje Chefs Culinar w akcji – przygotowaliśmy dla nich dania oparte na klasycznych włoskich produktach, pomysłowe degustacje z użyciem rozwiązań convenience i nowoczesne roślinne propozycje. Dla każdego coś dobrego!

Kongres to nie tylko okazja do spotkania z wystawcami i degustacje – to również inspirujące wystąpienia Ekspertów i gorące dyskusje na kongresowej scenie! Tym razem uczestnicy mogli posłuchać m.in. Karola Okrasy, Roberta Sowy, Adama Chrząstowskiego czy Ernesta Jagodzińskiego.

Uwielbiamy takie wydarzenia za to, jak łączą świat gastronomii. Cieszymy się z każdego spotkania na Kongresie i dziękujemy za wspólnie spędzony czas. Do szybkiego zobaczenia!