GRILLOWANY SER MANOURI Z CIASTEM KATAIFI I OWOCOWYM DRESSINGIEM

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5
- 5 krążków sera manouri
- 250 gciasta kataifi
- 150 gmasła
- 20 mloliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Manouri i ciasto kataifi
Sposób przygotowania:
- Posmaruj ser oliwą i zgrilluj.
- Wymieszaj ciasto kataifi z rozpuszczonym masłem, solą i pieprzem.
- Uformuj w ringu i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- 200 mloliwy z oliwek
- 100 gpurée z malin
- 50 mlgrenadiny
- 30 mloctu z granatów
- 30 gmusztardy Dijon
- sól
Owocowy dressing
Sposób przygotowania:
- Połącz musztardę z octem z granatów, malinowym purée i grenadiną.
- Powoli mieszaj, dolewając oliwę z oliwek.
- Dopraw do smaku.
- 250 gświeżych owoców jagodowych (truskawki, maliny, borówki, porzeczki)
- 5 świeżych fig
- 1 owoc granatu
- świeża mięta
- mikroliście
Wykończenie
Sposób podania:
- Serwuj grillowany manouri na pieczonym cieście kataifi.
- Wokół ułóż owoce i listki ziół.
- Całość polej dressingiem i obsyp pestkami granatu.