wstecz

Inauguracja IV edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere / Warsztaty nr 1

Symboliczne „witamy na pokładzie” wybrzmiało w wyjątkowej scenerii Restauracji Belvedere, gdzie odbyła się inauguracja nowej edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Z radością po raz kolejny towarzyszymy studentom w tej podróży, pełniąc rolę Głównego Mecenasa.

29 września 2025 r. 24 młodych adeptów kulinarnej sztuki rozpoczęło swoją przygodę z Akademią. Przed nimi 15 całodniowych warsztatów i 120 godzin intensywnej nauki pod okiem najlepszych szefów kuchni i ekspertów gastronomii.

Podczas inauguracji wybrzmiały ważne słowa – o pasji, odpowiedzialności i przyszłości polskiej gastronomii. Głos zabrał m.in. Robert Sowa, ambasador kuchni, który podkreślił, że Akademia otwiera młodym drzwi do kariery międzynarodowej i daje im szansę pracy z mistrzami światowego formatu. Na scenie pojawiła się również Joanna Kaniecka, zwyciężczyni trzeciej edycji programu.

Po części oficjalnej nadszedł moment, na który wszyscy czekali – pierwsze warsztaty. Temat? Ryby i owoce morza! Zajęcia poprowadził Tomasz Łagowski, Szef Kuchni Restauracji Belvedere i trener Akademii, a studenci od razu poczuli smak tego, co czeka ich w najbliższych miesiącach: praktyka, intensywna nauka i ogromna satysfakcja. To będzie wyśmienity rok!