PRZEPIS
wstecz

KREWETKI Z GRILLA Z CHUTNEYEM I ŚWIEŻĄ SAŁATKĄ

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1

Składniki
  • 50 gmango
  • 20 gczerwonej cebuli
  • 20 gpapryki czerwonej
  • 20 mloliwy z oliwek
  • 20 mlWiberg AcetoPlus marakuja
  • sok i skórka z połowy limonki
  • 1 lyzeczka posiekanej świeżej kolendry
  • sól
  • świeże chili

Salsa mango

Sposób przygotowania

  1. Składniki salsy pokrój w kostkę, wymieszaj, dopraw kolendrą i przyprawami.

Składniki
  • 5 krewetek Body Peel 16/20
  • 30 mloliwy z oliwek
  • 20 mlWiberg AcetoPlus marakuja
  • sok i skórka z połowy limonki
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • soliród
  • groszek wąsaty
  • krwawnik
  • sakura
  • Wiberg chutney pomarańcza-mango

Krewetki

Sposób przygotowania

  1. Krewetki zamarynuj w limonce, oliwie i przyprawach.

  2. Grilluj krewetki około 2 minut z każdej strony, następnie ułóż je na mieszance mikroliści i solirodu.

  3. Całość polej wcześniej przygotowaną salsą mango.

  4. Obok podaj chutney pomarańcza-mango.