KREWETKI Z GRILLA Z CHUTNEYEM I ŚWIEŻĄ SAŁATKĄ
Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1
- 50 gmango
- 20 gczerwonej cebuli
- 20 gpapryki czerwonej
- 20 mloliwy z oliwek
- 20 mlWiberg AcetoPlus marakuja
- sok i skórka z połowy limonki
- 1 lyzeczka posiekanej świeżej kolendry
- sól
- świeże chili
Salsa mango
Sposób przygotowania
-
Składniki salsy pokrój w kostkę, wymieszaj, dopraw kolendrą i przyprawami.
- 5 krewetek Body Peel 16/20
- 30 mloliwy z oliwek
- 20 mlWiberg AcetoPlus marakuja
- sok i skórka z połowy limonki
- sól
- pieprz cytrynowy
- soliród
- groszek wąsaty
- krwawnik
- sakura
- Wiberg chutney pomarańcza-mango
Krewetki
Sposób przygotowania
-
Krewetki zamarynuj w limonce, oliwie i przyprawach.
-
Grilluj krewetki około 2 minut z każdej strony, następnie ułóż je na mieszance mikroliści i solirodu.
-
Całość polej wcześniej przygotowaną salsą mango.
-
Obok podaj chutney pomarańcza-mango.