wstecz

Łączymy siły z Ladros

Rozwijamy się dla Was! Łączymy siły z Ladros – polskim producentem i dystrybutorem produktów mięsnych.

Nie zwalniamy tempa i cały czas szukamy nowych możliwości rozwoju. Chcąc wzmocnić portfolio naszej oferty w zakresie surowego przetworzonego mięsa zawarliśmy umowę przedwstępną na zakup 51% udziałów spółki Ladros.

Ladros to znany i ceniony polski producent i dystrybutor produktów mięsnych dla sektora HoReCa. Bazuje na najwyższej jakości surowcu, z którego przygotowywane są zarówno sztuki mięsa, jak i półprodukty ułatwiające pracę szefom kuchni. Firma zajmuje się rozbiorem mięsa wieprzowego i drobiowego, produkcją surowych wyrobów mięsnych oraz konfekcjonowaniem mięsa i wędlin.

Założona w 2009 r. spółka prężnie działa na dzień dzisiejszy głównie w południowo-wschodniej i centralnej części kraju. Dysponuje własnym zakładem rozbioru i konfekcjonowania mięsa w Łuszczowie Drugim koło Lublina.

Jak mówi Lucyna Roszkiewicz, Prezes Zarządu Chefs Culinar:

„Inwestycja ta to idealne dopełnienie szeregu naszych dotychczasowych inwestycji w Polsce i jeden z kluczowych elementów rozwoju w najbliższych latach. Wraz z założycielem Ladros, Adamem Lewczykiem, planujemy rozbudowę zakładu oraz dynamiczny wzrost skali działalności. Mimo, że Chefs Culinar objął większościowy pakiet udziałów, operacyjne zarządzanie spółką pozostanie w rękach dotychczasowego zarządu i managerów. Jesteśmy przekonani, że takie rozwiązanie zagwarantuje realizację ambitnych celów. To co nas łączy, to wspólna pasja i koncentracja na obsłudze gastronomii oraz nieustająca dbałość o jakość produktów i najwyższy poziom obsługi klientów.”

„Pierwszym z wyzwań na mojej drodze było utworzenie firmy związanej z rynkiem HoReCa. Budowa i rozwój przedsiębiorstwa niemal codziennie przynosiły kolejne wyzwania i wymagały podejmowania odważnych decyzji. Tak jest i tym razem. Decyzja o pozyskaniu strategicznego inwestora przyczyni się do dalszego dynamicznego rozwoju marki „ Ladros”.

Ścisła współpraca z grupą Chefs Culinar pozwoli nam zrealizować nasze plany i dalej specjalizować się w zakresie  asortymentu świeżego mięsa i jego konfekcjonowania. W naszych wspólnych planach jest między innymi rozbudowa zakładu w Łuszczowie Drugim, co pozwoli na zwiększenie możliwości produkcyjnych" – mówi Adam Lewczyk, Prezes Zarządu Ladros.

Ogólnokrajowy zasięg naszej dystrybucji i silne kompetencje w rozbiorze, krojeniu i konfekcjonowaniu świeżego mięsa Ladros to połączenie, które umożliwi klientom z branży gastronomicznej dostęp do najwyższej jakości produktów mięsnych oraz pełnej gamy produktowej w całym kraju.