MAC & CHEESE BEEF BURGER Z KREMOWYM GZIKIEM, KONFITURĄ Z POMIDORÓW I MAJONEZEM O SMAKU BOCZKU
Autor przepisu: Damian Nowakowski
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 150 gtwarogu Lublanka
- 150 gmascarpone Galbani
- 150 gjogurtu greckiego
- 25 gszczypioru
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Kremowy gzik
Sposób przygotowania:
- Rozdrobnij szczypior i czosnek.
- Dokładnie połącz nabiał (możesz podbić go w robocie kuchennym).
- Połącz wszystkie składniki, całość dopraw do smaku.
- 600 gpomidorów Mutti San Marzano bez zalewy
- 400 gcukru
- 20 gliście bazylii
- sól
Konfitura z pomidorów Mutti z bazylią
Sposób przygotowania:
- Odsączone pomidory z puszki pokrój w drobną kostkę.
- W rondlu rozpuść cukier, dodaj pomidory i szczyptę soli i zredukuj do konsystencji konfitury.
- Wystudzony sos połącz z rozdrobnioną bazylią.
- 200 gmajonezu Hellmann’s
- 150 gmascarpone Galbani
- 150 gwędzonego boczku
- 30 gdrobnego szczypioru
- olej
- sól
- pieprz
Kremowy majonez o smaku boczku
Sposób przygotowania:
- Boczek pokrój w cienkie paski. Wysmaż z odrobiną oleju na chrupiąco.
- Posiekaj szczypiorek.
- Wymieszaj wszystkie składniki, dodając odrobinę tłuszczu ze smażenia boczku. Dopraw do smaku.
- 10 burgerów wołowych Warmia
- 10 kotletów Mac & Cheese
- 10 panierowanych cebul
- 5 bułek Brioche Panesco
- 5 bułek Home Style Salomon
- 1 sos serowy Hochland
- 100 mlśmietanki Debic
Mac and Cheese Beef Burger
Sposób przygotowania:
- Burgery grilluj od fazy zamrożenia.
- Kotlety serowe i cebule usmaż w głębokim tłuszczu.
- Bułki zgrilluj od wewnętrznej strony lub podgrzej w piecu.
- Gotowe bułki wysmaruj majonezem bekonowym, nałóż na nie przygotowane składniki oraz zaproponowane dodatki. Jeśli chcesz, użyj produktów według własnego pomysłu.
- Przebij burgery długimi wykałaczkami.
- Sos serowy zagotuj ze śmietanką. Gorącym zalej gotowe burgery. Dla lepszego efektu możesz wykorzystać metalowy pierścień: nałóż go na wierzch pieczywa, wypełnij sosem i dynamicznie ściągnij.
- sałaty aquaponiczne
- pomidory
- ogórki konserwowe
- cebula czerwona
Dodatki
Danie ułóż na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.