wstecz

Made FOR Restaurant: SOS dla Gastronomii – Experience & Design

Kolejna edycja niezwykle cennej konferencji Made FOR Restaurant i kolejny raz Chefs Culinar jako partner strategiczny! Tym razem restauratorzy i inni liderzy branży spotkali się w Sopocie, a tematem przewodnim wydarzenia pod honorowym patronatem Prezydenta miasta Jacka Karnowskiego była sfera Experience & Design.

Prezes Zarządu FOR Solutions przyznała, że tego jeszcze na Made FOR Restaurant nie było. Choć obszar Estetyki i Doświadczeń wydaje się wdzięczny – bo to w jego ramach tworzą się najistotniejsze i najtrwalsze relacje z gościem – uznaje się go za najtrudniejszy dla restauracyjnego biznesu. Organizatorzy konferencji postanowili go uporządkować, „złapać i zrozumieć”. Doświadczyliśmy Spektaklu Kulinarnego na 10 stołach, otrzymaliśmy Mapę Przeżyć i mnóstwo innych inspiracji mających przyciągać gości. Wystąpienia i prezentacje objęły wszystkie możliwe wartości kryjące się za kategorią Experience & Design – od gościnności i świadomości, przez smak, kreatywność i zaskoczenie, po równowagę między biznesem a emocjami. Poznaliśmy również 10 TOP Restauratorów w kategorii. A w prezencie dostaliśmy Raport FOR Restaurant zrealizowany na podstawie badania opinii restauratorów. Konferencja przygotowana przez FOR Solutions to niezaprzeczalnie wyznacznik właściwych kierunków działania dla całej branży, co potwierdza również tegoroczna frekwencja.