PRZEPIS
wstecz

MAŚLANY TOST Z KASZANKĄ, BOROWIKAMI I SMAŻONĄ SZALOTKĄ

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5

Składniki
  • 1 chleb tostowy maślany niekrojony
  • 500 ggrubej kaszanki
  • 100 gborowików
  • 2 szalotki
  • sos musztardowo-miodowy Carolina Develey
  • przyprawy do steków Steak Wiberg
  • mąka do oprószenia
  • masło do smażenia
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Tost z kaszanką

Sposób przygotowania:

  1. Szalotkę pokrój w cienkie plastry, rozdziel na pojedyncze krążki i oprósz mąką.
  2. Usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
  3. Borowiki obsmaż na oleju, dodaj odrobinę masła, dopraw do smaku.
  4. Kaszankę obierz z jelita i podgrzej na patelni.
  5. Z chleba tostowego wytnij podłużne grzanki i zrumień je na gorącej patelni.
Składniki
  • ulubione mikroliście

Wykończenie

Sposób podania:

  1. Wyłóż kaszankę na stostowany chleb, na wierzchu ułóż smażone borowiki, dodaj sos musztardowy.
  2. Udekoruj smażoną szalotką i mikroliśćmi.