MAŚLANY TOST Z KASZANKĄ, BOROWIKAMI I SMAŻONĄ SZALOTKĄ

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5
- 1 chleb tostowy maślany niekrojony
- 500 ggrubej kaszanki
- 100 gborowików
- 2 szalotki
- sos musztardowo-miodowy Carolina Develey
- przyprawy do steków Steak Wiberg
- mąka do oprószenia
- masło do smażenia
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Tost z kaszanką
Sposób przygotowania:
- Szalotkę pokrój w cienkie plastry, rozdziel na pojedyncze krążki i oprósz mąką.
- Usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
- Borowiki obsmaż na oleju, dodaj odrobinę masła, dopraw do smaku.
- Kaszankę obierz z jelita i podgrzej na patelni.
- Z chleba tostowego wytnij podłużne grzanki i zrumień je na gorącej patelni.
- ulubione mikroliście
Wykończenie
Sposób podania:
- Wyłóż kaszankę na stostowany chleb, na wierzchu ułóż smażone borowiki, dodaj sos musztardowy.
- Udekoruj smażoną szalotką i mikroliśćmi.