MUSLI BIRCHERA

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5
- 500 gpłatków owsianych
- 400 gjogurtu greckiego
- 200 mlsoku z pomarańczy
- 50 mlsoku z cytryny
- 100 mlnapoju owsianego
- 200 gstartych jabłek
- 200 gstartych gruszek
- 100 gorzechów włoskich, lekko posiekanych
- 50 gmigdałów, pokruszonych
- 50 gpistacji, pokruszonych
- 50 grodzynek
- 50 gsuszonej żurawiny
- 50 gbiałka serwatkowego (opcjonalnie)
Owsianka
Sposób przygotowania:
- Płatki zalej sokiem pomarańczowym i sokiem z cytryny.
- Odstaw na 2 godziny.
- Dodaj jogurt, napój owsiany, starte jabłka i gruszki, rodzynki, żurawinę i połowę orzechów oraz – jeśli chcesz – białko serwatkowe.
- Odstaw na noc do lodówki.
- świeże truskawki, maliny, borówki, porzeczki
- syrop klonowy
Wykończenie
Sposób podania:
Przełóż owsiankę do miski do serwowania, udekoruj owocami i pozostałymi orzechami, polej syropem klonowym.