PRZEPIS
wstecz

MUSLI BIRCHERA

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5

Składniki
  • 500 gpłatków owsianych
  • 400 gjogurtu greckiego
  • 200 mlsoku z pomarańczy
  • 50 mlsoku z cytryny
  • 100 mlnapoju owsianego
  • 200 gstartych jabłek
  • 200 gstartych gruszek
  • 100 gorzechów włoskich, lekko posiekanych
  • 50 gmigdałów, pokruszonych
  • 50 gpistacji, pokruszonych
  • 50 grodzynek
  • 50 gsuszonej żurawiny
  • 50 gbiałka serwatkowego (opcjonalnie)

Owsianka

Sposób przygotowania:

  1. Płatki zalej sokiem pomarańczowym i sokiem z cytryny.
  2. Odstaw na 2 godziny.
  3. Dodaj jogurt, napój owsiany, starte jabłka i gruszki, rodzynki, żurawinę i połowę orzechów oraz – jeśli chcesz – białko serwatkowe.
  4. Odstaw na noc do lodówki.
Składniki
  • świeże truskawki, maliny, borówki, porzeczki
  • syrop klonowy

Wykończenie

Sposób podania:

Przełóż owsiankę do miski do serwowania, udekoruj owocami i pozostałymi orzechami, polej syropem klonowym.