PRZEPIS
wstecz

PIECZONY LABRAKS Z GRILLOWANYMI MINIWARZYWAMI

pieczony labraks
labraks

Autor przepisu: Artur Musztyfaga

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1

Składniki
  • 1 patroszony labraks
  • 2 pory mini
  • 3 marchewki mini
  • 2 bakłażany mini
  • 100 mloliwy Monini Gran Fruttato
  • 100 mlsosu mango jalapeño
  • 100 ghalloumi
  • sól

Sposób przygotowania

  1. Rybę oczyść, dopraw solą i pieprzem cytrynowym.
  2. Zblanszuj miniwarzywa. Ser halloumi pokrój w plastry.
  3. Upiecz labraksa na rozgrzanej patelni.
  4. Nastepnie zgrilluj warzywa i halloumi, polej je oliwą.
  5. Na talerzu ułóż rybę, a bezpośrednio przy niej warzywa i ser. Podawaj z glazurą mango jalapeño.