PRZEPIS
wstecz

POLĘDWICA WOŁOWA Z MUSEM Z ZIELONEGO GROSZKU, BIMI ® I SKORZONERĄ

poledwica z bimi i skorzonera przepis
poledwica z bimi i skorzonera

Autor przepisu: Adam Ciupka

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1

Składniki
  • 200 gpolędwicy wołowej
  • 100 gskorzonery
  • 100 gBimi ®
  • 50 g purée z groszku
  • 50 mldemi - glace
  • 50 mlczerwonego wina
  • 50 gmasła

Sposób przygotowania

  1. Polędwicę zgrilluj do ulubionego stopnia wysmażenia.
  2. Skorzonerę oraz Bimi ® zblanszuj, a następnie podsmaż na maśle i dopraw solą i pieprzem.
  3. Puree z groszku podgrzej i dodaj miękkie masło. Energicznie wymieszaj, tak żeby delikatnie się napowietrzyło.
  4. Wino i demi - glace wlej do rondelka, zredukuj o połowę i delikatnie dopraw solą. Dodaj 1 łyżkę miękkiego masła.
Sposób podania
Tak przygotowane składniki ułóż na talerzu według własnej wizji lub zainspiruj się kompozycją autora przepisu - Adama Ciupki. Na koniec dodaj kilka listków ulubionych ziół lub mikroliści i posyp płatkami soli.