PRZEPIS
wstecz

POLĘDWICA Z MARLINA Z SOSEM RABARBAROWYM I SAŁATKĄ Z RZODKWIĄ ARBUZOWĄ

marlin
poledwica z marlina

Autor przepisu: Artur Musztyfaga

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1

Składniki
  • 200 gpolędwicy z fileta z marlina
  • oliwa
  • pieprz pomarańczowy Wiberg
  • sól

Marlin

Sposób przygotowania:

  1. Z polędwicy wyporcjuj steki.
  2. Usmaż je na patelni grillowej, doprawiając solą i pieprzem.

 

Składniki
  • 80 grabarbaru
  • 30 gAcetoPlus mango
  • 20 gcukru trzcinowego
  • świeża mięta

Sos rabarbarowy

Sposób przygotowania:

  1. Rabarbar oczyść i pokrój na około 1,5-centymetrowe kawałki.
  2. Wymieszaj z cukrem i AcetoPlus, włóż do worka i zawakuj.
  3. Gotuj sous vide w temperaturze 61°C przez około 30 minut.
  4. Po ugotowaniu podgrzej sos na patelni, dopraw do smaku, dodaj posiekaną miętę.

 

Składniki
  • 60 gogórka
  • 50 gbrzoskwini
  • 30 grzodkwi arbuzowej
  • 20 grzodkiewek
  • oliwa
  • ocet winny biały
  • kwiaty jadalne
  • szczawik krwisty
  • cukier, sól

Sałatka warzywno-owocowa

Sposób przygotowania:

  1. Ogórek, rzodkiewki i brzoskwinię oczyść i przekrój na pół. Uzyskane połówki pokrój w cienkie plastry.
  2. Rzodkiew arbuzową obierz, pokrój na ćwiartki, a te – również w cienkie plastry.
  3. Sałatkę dopraw oliwą, octem, cukrem i solą.
  4. Udekoruj kwiatami i szczawikiem.