wstecz

Poznański pokaz klasy premium

Nie ustajemy w promowaniu naszych topowych produktowych odkryć. Marzec otworzyliśmy zorganizowanym wraz z marką Flanders Beef pokazem specjalnym w Poznaniu, mającym na celu zaprezentowanie właściwości i potencjału kulinarnego najwyższej klasy wołowiny.

Eksperckie wprowadzenie zrobił nasz Kupiec Kategorii Mięso Artur Bielecki, a w roli mistrzów ceremonii wystąpili Rafał Soroczyński i Krzysztof Kowalczyk. Bohaterkami spotkania były rasy belgijska biało-błękitna – której mięso ma delikatną strukturę i niską zawartość tłuszczu, ale zaskakująco bogaty smak – oraz black angus, której mięso o niepowtarzalnej marmurkowatości, kruchości i soczystości czerpiemy z hodowli w Argentynie. Nasi Doradcy wydobyli wyjątkowe właściwości szlachetnej wołowiny, przygotowując m.in. carpaccio i tatar, a w odsłonach na ciepło – rostbef i antrykot.

Serdecznie dziękujemy hotelowi Ilonn za ciepłe przyjęcie oraz marce Plastmet za wsparcie w przygotowaniu wydarzenia. Do następnego tak inspirującego!