ROŚLINNE ŚNIADANIE W STYLU ANGIELSKIM

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 500 gBezMięsnych kiełbasek grillowych
- 500 gBezMięsnej kaszanki
- 400 gBezMięsnego boczku
- 500 gfasoli w sosie pomidorowym
- 500 gpomidorów cherry na gałązce
- 500 gpieczarek
- 20 placków rösti Aviko
- 50 gmasła
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 20 gświeżego tymianku
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- BezMięsne kiełbaski i kaszankę posmaruj olejem i zgrilluj, BezMięsny boczek usmaż na oleju na chrupko.
- Rösti usmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Pieczarki obierz i pokrój w plastry, dodaj czosnek, tymianek i masło, dopraw do smaku. Podsmaż do miękkości na patelni.
- Pomidory skrop oliwą, opiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 8 minut.
- Fasolę podgrzej.
- Wszystkie składowe wyłóż na talerz, serwuj z pieczywem.