PRZEPIS
wstecz

ROŚLINNE ŚNIADANIE W STYLU ANGIELSKIM

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10


Pobierz przepis
Składniki
  • 500 gBezMięsnych kiełbasek grillowych
  • 500 gBezMięsnej kaszanki
  • 400 gBezMięsnego boczku
  • 500 gfasoli w sosie pomidorowym
  • 500 gpomidorów cherry na gałązce
  • 500 gpieczarek
  • 20 placków rösti Aviko
  • 50 gmasła
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 20 gświeżego tymianku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. BezMięsne kiełbaski i kaszankę posmaruj olejem i zgrilluj, BezMięsny boczek usmaż na oleju na chrupko.
  2. Rösti usmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Pieczarki obierz i pokrój w plastry, dodaj czosnek, tymianek i masło, dopraw do smaku. Podsmaż do miękkości na patelni. 
  3. Pomidory skrop oliwą, opiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 8 minut.
  4. Fasolę podgrzej.
  5. Wszystkie składowe wyłóż na talerz, serwuj z pieczywem.