SAŁATKA Z NUGGETSAMI Z JACKFRUITA, SEZONOWYMI WARZYWAMI I CYTRUSOWYM DRESSINGIEM

Autor przepisu: Adam Ciupka
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5
Pobierz przepis
- 500 gjackfruita z puszki
- 100 mlVEGG WHITE™
- 100 gmąki kukurydzianej
- 100 gpanko
- przyprawa Grill-Universal Wiberg
- olej do smażenia
Nuggetsy z jackfruita
Sposób przygotowania:
- Odsączone z zalewy kawałki jackfruita dopraw mieszanką Universal-Grill.
- Obtocz je w mące kukurydzianej, następnie w VEGG WHITE™ i w panko.
- Smaż na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
- 100 mloliwy z oliwek
- 100 mlAcetoPlus owoce cytrusowe Wiberg
- 30 ggalangalu
Sos cytrusowy
Sposób przygotowania:
- Zetrzyj galangal na drobnej tarce i wymieszaj z AcetoPlus.
- Energicznie mieszając, dodawaj oliwę, aż całość zemulguje na jednolity sos.
- 500 gzielonych szparagów
- 500 gmłodej marchwi
- 500 gawokado
- 500 gananasa
- 500 gpomidorów cherry
- 100 ggroszku cukrowego
Dodatki
Sposób przygotowania:
- Szparagi, marchewki i groszek zblanszuj.
- Ananasa oczyść i pokrój na małe kawałki.
- Awokado pokrój w cienkie plasterki, a pomidorki przekrój na pół.
Ułóż nuggetsy i dodatki w głębszym talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem. Całość polej dressingiem i posyp przyprawą. Pestki granatu podaj osobno.