PRZEPIS
wstecz

SAŁATKA Z NUGGETSAMI Z JACKFRUITA, SEZONOWYMI WARZYWAMI I CYTRUSOWYM DRESSINGIEM

Autor przepisu: Adam Ciupka

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5


Pobierz przepis
Składniki
  • 500 gjackfruita z puszki
  • 100 mlVEGG WHITE™
  • 100 gmąki kukurydzianej
  • 100 gpanko
  • przyprawa Grill-Universal Wiberg
  • olej do smażenia

Nuggetsy z jackfruita

Sposób przygotowania:

  1. Odsączone z zalewy kawałki jackfruita dopraw mieszanką Universal-Grill.
  2. Obtocz je w mące kukurydzianej, następnie w VEGG WHITE™ i w panko.
  3. Smaż na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Składniki
  • 100 mloliwy z oliwek
  • 100 mlAcetoPlus owoce cytrusowe Wiberg
  • 30 ggalangalu

Sos cytrusowy

Sposób przygotowania:

  1. Zetrzyj galangal na drobnej tarce i wymieszaj z AcetoPlus.
  2. Energicznie mieszając, dodawaj oliwę, aż całość zemulguje na jednolity sos.
Składniki
  • 500 gzielonych szparagów
  • 500 gmłodej marchwi
  • 500 gawokado
  • 500 gananasa
  • 500 gpomidorów cherry
  • 100 ggroszku cukrowego

Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi, marchewki i groszek zblanszuj.
  2. Ananasa oczyść i pokrój na małe kawałki.
  3. Awokado pokrój w cienkie plasterki, a pomidorki przekrój na pół.
Sposób podania
Ułóż nuggetsy i dodatki w głębszym talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem. Całość polej dressingiem i posyp przyprawą. Pestki granatu podaj osobno.