SCHIACCIATA Z ROŚLINNĄ FETĄ I SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- GRZANKA I SAŁATKA
- 1 schiacciata
- 500 gRoślinnego Jak Grecki SERio
- 500 gpomidorów malinowych
- 500 gpomidorów żółtych
- 500 gpomidorów czekoladowych cherry
- 500 gpomidorów żółtych cherry
- 200 gogórków gruntowych pokrojonych w julienne
- 200 goliwek Kalamata
- 100 gszalotki
- 50 gczerwonej cebuli
- 50 gświeżego oregano
- 20 gczosnku
- 10 gprzyprawy Italia Wiberg
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- DRESSING ZIOŁOWY
- 100 mloliwy z oliwek
- 20 mlczerwonego octu winnego
- 20 gmusztardy Dijon
- 20 gsiekanego czosnku
- sól, pieprz do smaku
Sałatka z dressingiem
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki na dressing wymieszaj, dopraw do smaku i odstaw.
- Schiacciatę przetnij na mniejsze porcje, posmaruj oliwą i stostuj.
- Szalotkę pokrój w piórka, czosnek w plasterki. Podsmaż szalotkę na oliwie, dodaj czosnek, oregano i mieszankę Italia. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj Roślinny Jak Grecki i wymieszaj. Nałóż na grzankę i zapiecz.
- Pomidory pokrój w plastry i ułóż na talerzu, dodaj ogórki, krążki czerwonej cebuli i oliwki, skrop dressingiem.
- Grzankę ze schiacciaty serwuj z sałatką pomidorową.