SERNIKOWE TRUSKAWKI NA ZIMNO Z NIEBIESKIM PUDREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Autor przepisu: Artur Musztyfaga
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 1 lDebic Sernik
- 500 gciastek owsianych z sezamem
- 150 gmasła
- czerwony zamsz w sprayu
- formy silikonowe Fragola Silikomart
Sernik
Sposób przygotowania:
- Debic Sernik rozpuść i delikatnie schłodź.
- Ubij mikserem na puszystą masę.
- Przełóż masę do silikonowych form i wstaw do szokówki do zamarznięcia.
- Pokrusz ciastka i wymieszaj je z rozpuszczonym masłem.
- Uzyskaną masę rozprowadź cienką warstwą na pergaminie.
- Wyjmij sernik z foremek i spryskaj zamszem.
- Ułóż sernikowe truskawki na spodzie z rozkruszonych ciastek.
- 1 kgKremowego o smaku naturalnym Violife
- 200 gViocreme Sour Violife
- 500 gciastek owsianych z sezamem
- 150 gmasła kakaowego
- 150 gcukru pudru
- 30 gpektyny NH
- czerwony zamsz w sprayu
- formy silikonowe Fragola Silikomart
Deser w wersji wegańskiej
Sposób przygotowania:
- Przełóż Violife Kremowy do rondla, dodaj Viocreme.
- Mieszając białe składniki bazowe na jednolitą masę, powoli dodawaj cukier. Podgrzej do około 60°C.
- Pektynę rozpuść w garnku w niewielkiej ilości wody.
- Uzyskaną masę umieść w kielichu miksera i zmiksuj na gładko, dodając pektynę.
- Przełóż masę do silikonowych form i wstaw do szokówki do zamarznięcia.
- Pokrusz ciastka i wymieszaj je z rozpuszczonym masłem kakaowym.
- Uzyskaną masę rozprowadź cienką warstwą na pergaminie.
- Wyjmij ciasto z foremek i spryskaj zamszem.
- Ułóż sernik wegan w kształcie truskawek na spodzie z kruchych ciastek.
- 100 gbiałej czekolady w pastylkach
- granatowy barwnik
- maltodekstryna
Niebieski puder
Sposób przygotowania:
- Rozpuść czekoladę.
- Stopniowo dodawaj do niej barwnik do uzyskania pożądanego koloru.
- Do zabarwionej czekolady dodawaj maltodekstrynę, aż uzyskasz puder o odpowiedniej puszystości.
Podawaj według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.