PRZEPIS
wstecz

TARTALETKI Z MUSEM PISTACJOWYM I CYTRYNOWĄ BEZĄ WŁOSKĄ

Autor przepisu: Tomasz Nakonieczny

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10

Składniki
  • 250 gpistacjowego kremu Master Martini
  • 12 tartaletek Hug

Tartaletki

Sposób przygotowania:

  1. Do każdej tartaletki przełóż ok. 20 g kremu pistacjowego.
Składniki
  • 300 gśmietanki
  • 70 gmascarpone
  • 50 gczekolady
  • 30 gcukru

Czekoladowa śmietana

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.

  2. Ubij śmietankę z cukrem, dodaj mascarpone. Na koniec powoli wlej rozpuszczoną czekoladę. Mieszaj do połączenia składników.

  3. Gotową masę przełóż do tartaletek na krem pistacjowy.

Składniki
  • 4 jaja
  • 150 gcukru
  • 150 gZitronia Sun Wiberg

Beza włoska

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel białka od żółtek.

  2. Do białek dodaj 30 g cukru i ubij je na sztywną pianę.

  3. Pozostałe 120 g cukru rozpuść w 150 ml wody i podgrzej do temperatury 118°C.

  4. Gorący syrop wlewaj cienkim strumieniem do ubitych białek, miksując całość na najwyższych obrotach. Kontynuuj ubijanie, aż misa miksera wyraźnie się schłodzi. Na koniec dodaj Zitronia Sun do smaku.

  5. Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyszprycuj na wierzch deseru. Przypal palnikiem do zarumienienia.

Sposób podania
Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.