TATAKI Z ROSTBEFU BRAZYLIJSKIEGO NA SAŁATCE Z CYTRUSÓW

Autor przepisu: Kamil Awłas
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5
- 500 grostbefu brazylijskiego
- 200 gpomidorków
- 200 gmozzarelli w kulkach
- 100 mlsosu unagi
- sól gruboziarnista
Przygotowanie mięsa
Sposób przygotowania:
-
Rostbef oczyść i zamarynuj w sosie unagi, następnie zamknij próżniowo i odstaw na godzinę.
-
Zamarynowane mięso obsmaż z każdej strony tak, by było surowe wewnątrz.
-
Pod koniec smażenia mięsa dodaj pomidorki.
-
Usmażone mięso wystudź, pokrój w cienkie plastry i oprósz solą gruboziarnistą.
-
Mozzarellę wymieszaj w sosie powstałym podczas smażenia.
- 300 gszpinaku
- 150 ggrejpfrutów
- 150 gpomarańczy
- 100 gbazylii
- 30 gsezamu
Sałatka z cytrusów
Sposób przygotowania:
-
Wymieszaj szpinak z listkami bazylii.
-
Wyfiletuj cytrusy i odcedź z nadmiaru soku.
-
Upraż sezam.
-
Połącz wszystkie składniki.
- 200 mloleju
- 30 mlCrema di Aceto Wiberg
- 30 mlporzeczkowego AcetoPlus Wiberg
- sok z pomarańczy i grejpfruta
- sos sojowy
Dressing owocowy
Sposób przygotowania:
-
Połącz olej, Crema di Aceto i AcetoPlus.
-
Dopraw do smaku sokiem z cytrusów i sosem sojowym.
Ułóż danie na talerzach według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.