PRZEPIS
wstecz

TATAKI Z ROSTBEFU BRAZYLIJSKIEGO NA SAŁATCE Z CYTRUSÓW

Autor przepisu: Kamil Awłas

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5

Składniki
  • 500 grostbefu brazylijskiego
  • 200 gpomidorków
  • 200 gmozzarelli w kulkach
  • 100 mlsosu unagi
  • sól gruboziarnista

Przygotowanie mięsa

Sposób przygotowania:

  1. Rostbef oczyść i zamarynuj w sosie unagi, następnie zamknij próżniowo i odstaw na godzinę.

  2. Zamarynowane mięso obsmaż z każdej strony tak, by było surowe wewnątrz.

  3. Pod koniec smażenia mięsa dodaj pomidorki.

  4. Usmażone mięso wystudź, pokrój w cienkie plastry i oprósz solą gruboziarnistą.

  5. Mozzarellę wymieszaj w sosie powstałym podczas smażenia.

Składniki
  • 300 gszpinaku
  • 150 ggrejpfrutów
  • 150 gpomarańczy
  • 100 gbazylii
  • 30 gsezamu

Sałatka z cytrusów

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj szpinak z listkami bazylii.

  2. Wyfiletuj cytrusy i odcedź z nadmiaru soku.

  3. Upraż sezam.

  4. Połącz wszystkie składniki.

Składniki
  • 200 mloleju
  • 30 mlCrema di Aceto Wiberg
  • 30 mlporzeczkowego AcetoPlus Wiberg
  • sok z pomarańczy i grejpfruta
  • sos sojowy

Dressing owocowy

Sposób przygotowania:

  1. Połącz olej, Crema di Aceto i AcetoPlus.

  2. Dopraw do smaku sokiem z cytrusów i sosem sojowym.

Sposób podania
Ułóż danie na talerzach według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.