VEGAN CLUB SANDWICH

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 5 schiacciat
- 500 ghumusu
- 400 gplastrów o smaku indyka Viodeli Violife Professional
- 200 gBezMięsnego boczku
- 200 gszatkowanej czerwonej kapusty
- 200 gpomidorów malinowych
- 50 gkiełków czerwonej kapusty
- 50 grukwi wodnej
- 30 gczerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 10 gposiekanej natki pietruszki
- 10 gpokruszonych prażonych orzeszków ziemnych
- 30 mloliwy z oliwek
- 10 mloleju
- czerwony ocet winny, cukier, sól, pieprz do smaku
- Przygotuj coleslaw: kapustę zmieszaj z cebulą i natką pietruszki, dodaj sól, cukier i ocet i odstaw na 30 minut. Po tym czasie dodaj olej i ewentualnie jeszcze raz dopraw do smaku.
- Schiacciatę skrop oliwą i stostuj na patelni lub grillu. Podziel na porcje.
- Posmaruj schiacciatę humusem, na wierzchu ułóż kiełki, plastry pomidora, smażony BezMięsny boczek i rukiew.
- Przygotuj drugą warstwę: posmaruj pieczywo humusem, nałóż coleslaw, plastry o smaku indyka i rukiew wodną.
- Całość przykryj jeszcze jednym kawałkiem stostowanej schiacciaty.