PRZEPIS
wstecz

VEGAN CLUB SANDWICH

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10


Pobierz przepis
Składniki
  • 5 schiacciat
  • 500 ghumusu
  • 400 gplastrów o smaku indyka Viodeli Violife Professional
  • 200 gBezMięsnego boczku
  • 200 gszatkowanej czerwonej kapusty
  • 200 gpomidorów malinowych
  • 50 gkiełków czerwonej kapusty
  • 50 grukwi wodnej
  • 30 gczerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • 10 gposiekanej natki pietruszki
  • 10 gpokruszonych prażonych orzeszków ziemnych
  • 30 mloliwy z oliwek
  • 10 mloleju
  • czerwony ocet winny, cukier, sól, pieprz do smaku

  1. Przygotuj coleslaw: kapustę zmieszaj z cebulą i natką pietruszki, dodaj sól, cukier i ocet i odstaw na 30 minut. Po tym czasie dodaj olej i ewentualnie jeszcze raz dopraw do smaku.
  2. Schiacciatę skrop oliwą i stostuj na patelni lub grillu. Podziel na porcje.
  3. Posmaruj schiacciatę humusem, na wierzchu ułóż kiełki, plastry pomidora, smażony BezMięsny boczek i rukiew.
  4. Przygotuj drugą warstwę: posmaruj pieczywo humusem, nałóż coleslaw, plastry o smaku indyka i rukiew wodną.
  5. Całość przykryj jeszcze jednym kawałkiem stostowanej schiacciaty.