PRZEPIS
wstecz

WARIACJE SZASZŁYKOWE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I TRZEMA SOSAMI

Autor przepisu: Artur Musztyfaga

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10


Pobierz przepis
Składniki
  • SZASZŁYK Z INDYKA
  • 1,5 kgmedalionów z indyka
  • 350 gwędzonego boczku
  • 150 gczerwonej cebuli
  • 100 gżółtej papryki
  • 100 gzielonej papryki
  • przyprawa Grill-Universal Wiberg
  • SZASZŁYK WIEPRZOWY
  • 1,3 kgpolędwiczki wieprzowej
  • 200 gwędzonego boczku
  • 200 ghalloumi
  • 200 gczerwonej papryki
  • 150 gcebuli
  • 100 gpieczarek
  • przyprawa Grill-Mexikana Wiberg
  • SZASZŁYK SURF AND TURF
  • 1 kgpolędwicy wołowej
  • 30 surowych obranych krewetek tygrysich 16/20
  • 200 gwędzonego boczku
  • 200 gczerwonej papryki
  • 150 gbrązowych pieczarek
  • 150 gczerwonej cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 gsosu ostrygowego
  • przyprawa Grill-Argentina Style Wiberg

Szaszłyki

Sposób przygotowania:

  1. Mięsa oczyść i pokrój w plastry.
  2. Każde dopraw zaproponowaną dla niego przyprawą grillową, a polędwicę wołową dodatkowo sosem ostrygowym.
  3. Krewetki dopraw solą i posiekanym czosnkiem.
  4. Boczek i halloumi pokrój w plastry.
  5. Warzywa oczyść, paprykę pokrój w kostkę, cebulę w ćwiartki, a pieczarki w plastry. 
  6. Tak przygotowane składniki nadziewaj naprzemiennie na patyki szaszłykowe, łącząc każde z mięs z przypisanymi mu składnikami dodatkowymi.
Składniki
  • cukinia
  • marchew mini
  • pory mini
  • ziemniaki gotowane
  • pieczarki
  • cebula
  • czerwona cebula
  • czosnek
  • czarny czosnek

Grillowane warzywa

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść, pokrój w plastry lub kostkę i zgrilluj.
Składniki
  • sos Mayo Sriracha Develey
  • sos aioli Develey
  • relish paprykowy Develey

Wykończenie

Sposób podania:

  1. Przełóż sosy do miseczek.
  2. Podaj według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.