WARIACJE SZASZŁYKOWE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I TRZEMA SOSAMI

Autor przepisu: Artur Musztyfaga
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- SZASZŁYK Z INDYKA
- 1,5 kgmedalionów z indyka
- 350 gwędzonego boczku
- 150 gczerwonej cebuli
- 100 gżółtej papryki
- 100 gzielonej papryki
- przyprawa Grill-Universal Wiberg
- SZASZŁYK WIEPRZOWY
- 1,3 kgpolędwiczki wieprzowej
- 200 gwędzonego boczku
- 200 ghalloumi
- 200 gczerwonej papryki
- 150 gcebuli
- 100 gpieczarek
- przyprawa Grill-Mexikana Wiberg
- SZASZŁYK SURF AND TURF
- 1 kgpolędwicy wołowej
- 30 surowych obranych krewetek tygrysich 16/20
- 200 gwędzonego boczku
- 200 gczerwonej papryki
- 150 gbrązowych pieczarek
- 150 gczerwonej cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 50 gsosu ostrygowego
- przyprawa Grill-Argentina Style Wiberg
Szaszłyki
Sposób przygotowania:
- Mięsa oczyść i pokrój w plastry.
- Każde dopraw zaproponowaną dla niego przyprawą grillową, a polędwicę wołową dodatkowo sosem ostrygowym.
- Krewetki dopraw solą i posiekanym czosnkiem.
- Boczek i halloumi pokrój w plastry.
- Warzywa oczyść, paprykę pokrój w kostkę, cebulę w ćwiartki, a pieczarki w plastry.
- Tak przygotowane składniki nadziewaj naprzemiennie na patyki szaszłykowe, łącząc każde z mięs z przypisanymi mu składnikami dodatkowymi.
- cukinia
- marchew mini
- pory mini
- ziemniaki gotowane
- pieczarki
- cebula
- czerwona cebula
- czosnek
- czarny czosnek
Grillowane warzywa
Sposób przygotowania:
- Warzywa oczyść, pokrój w plastry lub kostkę i zgrilluj.
- sos Mayo Sriracha Develey
- sos aioli Develey
- relish paprykowy Develey
Wykończenie
Sposób podania:
- Przełóż sosy do miseczek.
- Podaj według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.