Warsztaty nr 10 – Wyprawa do świata kawy
Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere uczy wszechstronnego myślenia o kuchni. Dlatego na kolejne warsztaty wysłaliśmy naszych młodych kucharzy do szkoły dla baristów Coffee Art Masters pod szyldem Segafredo Zanetti Poland.
To już dziesiąte spotkanie w tej edycji Akademii! Tym razem uczestnicy wyruszyli na intensywne szkolenie baristyczne w duchu włoskich tradycji. Poprowadził je Robert Zwierniak, ekspert z pasją, który od lat inspiruje i szkoli najlepszych w branży.
Nasi kandydaci na baristów zwiedzili całkiem spory kawałek profesjonalnego świata kawy – prowadzący przybliżył im m.in.:
– sztukę parzenia espresso idealnego,
– sekrety mlecznej pianki i perfekcyjnego latte art,
– techniki pracy z profesjonalnym sprzętem baristycznym,
– trendy i innowacje.
Ciekawość była wielka, a zaangażowanie jeszcze większe. Co potwierdziły odbierane z dumą dyplomy ukończenia szkolenia.