wstecz

Warsztaty nr 11 - Klimaty słonecznej Italii

Studenci spotkali się w Serocku pod Warszawą, w cudownym Studiu Aruna mieszczącym się w Hotelu Narvil. Na talerzach było pysznie, ciepło i słonecznie – adepci Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere wzięli na warsztat kuchnię włoską.

Na 11. spotkaniu studenci przenieśli się w klimaty słonecznej Italii. Kuchnia włoska to jedna z najbardziej cenionych przez Polaków kuchni świata – nie mogło więc zabraknąć dokładnego jej omówienia na zajęciach! Szkolenia poprowadziła Cristnina Catese – rodowita Rzymianka i miłośniczka gotowania, a także Ernest Jagodziński, uznany Szef Kuchni prowadzący w Poznaniu akademię Chef’s Table by Ernest Jagodziński. Adepci uczyli się między innymi jak przygotować prawdziwą włoską pastę. Wykład ekspercki poprowadziła z kolei Renata Kozłowska, mentor rozwoju osobistego. Kolejne udane spotkanie!