wstecz

Warsztaty nr 12 – Kuchnia w duchu street food

Adepci Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere nie próżnują. Po raz kolejny mieliśmy przyjemność gościć ich w naszym Chefs Atelier. Jakie tematy zgłębiali tym razem uczniowie? Sezonowe! W ramach warsztatów uczyli się parzyć idealną kawę, a także poznawali od kuchni street food i tex mex.

Parzenie kawy to dziedzina przez wielu uważana za sztukę. Wojciech Pasko, barista z 14-letnim doświadczeniem, poprowadził zajęcia, którym zdecydowanie nie zabrakło aromatu! Adepci mieli okazję poznać tajniki przyrządzania doskonałej kawy.

Szkolenie o tematyce street food i tex mex poprowadził za to Michał Toczyłowski, Szef Kuchni w warszawskiej piekarni rzemieślniczej Baken, a także Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji programu MasterChef. Michał pomimo młodego wieku sporo już w świecie kulinariów zobaczył, a swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się z wielką chęcią i nie mniejszą wprawą. Koncepty kulinarne Grzegorza można zobaczyć przede wszystkim w internecie, telewizyjnym programie Dzień Dobry TVN i na kartach jego książek kulinarnych. Połączenie tych dwóch charakterów to gwarancja zajęć pełnych wiedzy i dobrej zabawy. I tak właśnie było!