wstecz

Warsztaty nr 8 - Japońskie smaki

Znów nadszedł czas na naukę. Tym razem w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere adepci poznawali od podszewki kuchnię japońską. Warsztaty poprowadził Szef Kuchni restauracji „Nobu” Yannick Lochou, a także Szef Kuchni restauracji „Belvedere” Tomasz Łagowski.

6 marca odbyły się wyjątkowe warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Szkolenie z tajników kuchni japońskiej przeprowadzone zostały przez Szefa Kuchni Restauracji „Nobu” Yannicka Lochou oraz Szefa Kuchni Restauracji „Belvedere" Tomasza Łagowskiego. Na talerzach wylądowały najwyższej jakości produkty, między innymi krab królewski z naszej oferty, tuńczyk i łosoś. A to wszystko w akompaniamencie kwiatów jadalnych, ziół i przypraw charakterystycznych dla kuchni japońskiej!
 
Tradycyjnie studenci mogli również wysłuchać także wykładu eksperckiego. Temat nowoczesnych technik kulinarnych przybliżył dr inż. Artur Głuchowski ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.