WEGAŃSKA SCHIACCIATA Z HUMUSEM, PIECZONĄ DYNIĄ, JARMUŻEM I GRZYBAMI

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5
- 100 gdyni piżmowej
- 20 mlAcetoPlus mango Wiberg
- 20 mlAcetoPlus owoce cytrusowe Wiberg
- 0,5 łyżeczki przyprawy Avocado & Bowl Wiberg
- sól
Dynia marynowana
Sposób przygotowania:
- Za pomocą krajalnicy pokrój dynię w cienkie (około 1-milimetrowe) plastry.
- Pozostałe składniki wymieszaj i dopraw do smaku.
- Połącz z pokrojoną dynią i zamknij próżniowo.
- 500 gdyni piżmowej
- 40 gmiodu
- 20 gpasty miso
- 20 mlsosu ponzu
- 20 mloliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- płatki chili
Dynia pieczona
Sposób przygotowania:
- Pokrój dynię w grubsze podłużne kawałki.
- Pozostałe składniki wymieszaj na jednolitą masę.
- Połącz dokładnie z kawałkami dyni, piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- 5 schiacciat po 100 g
- 500 ghumusu naturalnego
- 50 gjarmużu
- shimeji
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Schiacciata
Sposób przygotowania:
- Schiacciatę posmaruj oliwą, opiecz z dwóch stron na grillu lub rozgrzanej patelni.
- Jarmuż i shimeji przesmaż na oliwie przez 2-3 minuty, dopraw do smaku.
- groszek wąsaty
Wykończenie
Sposób podania:
Kanapkę złóż według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem. Udekoruj groszkiem wąsatym.