wstecz

Wiosna dla gastronomii zaczyna się w Kołobrzegu

Rola głównego partnera eventu zobowiązuje – z głowami pełnymi emocji, przemyśleń i wiedzy oraz poczuciem dobrze spełnionego zadania wracamy z kołobrzeskiego Hotelu Aquarius SPA, w którym wraz z naszym nieocenionym partnerem Centrum Wyposażenia Gastronomii Klimatex zorganizowaliśmy dwunastą Giełdę Gastronomiczną.

To było branżowe spotkanie z prawdziwego zdarzenia – stoiska po brzegi wypełniły się inspiracjami kulinarnymi technologicznymi i wzorniczymi, a panele szkoleniowe – praktyczną, osadzoną we współczesnych realiach wiedzą ekspercką. W czwartek 4 kwietnia wykłady na temat wyzwań, z jakimi mierzy się biznes gastronomiczny, dali Robert Sowa, Piotr Rogowski i Marcin Zarębski. Dzień zakończył się kolacją degustacyjną przygotowaną przez naszych Doradców Kulinarnych – Kamila Awłasa, Rafała Soroczyńskiego, Krzysztofa Kowalczyka i Michała Karadżowa – oraz Macieja Jelenia z Akademii Kulinarnej Klimatex. Mistrzowie wyczarowali smakowite sashimi z dorsza z kawiorem, wieprzowinę i wołowinę z truflami, ramen z grzybami oraz jagnięcinę w asyście starzonego sera. Na deser podano odwróconą szarlotkę.

Drugi dzień giełdy przebiegł pod znakiem zorganizowanych przez nas paneli eksperckich. W ramach Chefs Inspirations Day łączyliśmy wołowinę, ryby i owoce morza z winem (ukłony dla naszej genialnej sommelierki Magdaleny Kunc), szukaliśmy liderów przyszłości i nowych klientów oraz analizowaliśmy, o co tak naprawdę chodzi w gastronomii. Kolejny raz przekonaliśmy się, że takie spotkania – nie tylko z kojącym szumem morza w tle – są naszej branży ogromnie potrzebne.

Wielkie podziękowania dla naszych niezawodnych Współorganizatorów i Partnerów: Klimatex – Centrum Wyposażenia Gastronomii, Hotel Aquarius SPA, Beata Woźniak-Sobieralska, Kamil Maćkowski, Dawid Promiński, Wytwórnia Treści; Aviko HoReCa Polska, Beef & Chef, Debic, Develey Polska, Duda, Fanex, Goodo, Indykpol, La Lorraine Polska, Mathieu Teisseire Professional, Oerlemans Foods Polska, OSM Piątnica, Paula Fish, Perino Pasta Fresca, Prime Burger Poland, Salomon FoodWorld, Schulstad Bakery Solutions, Seacorin Belgium, Skarby Serowara, Superdrob.