ZIELONA SZAKSZUKA

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5
- 10 jaj
- 200 gświeżych zielonych szparagów, oczyszczonych i przekrojonych na pół
- 200 gcukinii mini, przekrojonych na pół
- 100 gfasoli edamame
- 100 gświeżego szpinaku
- 100 gświeżego jarmużu
- 50 gświeżej papryki jalapeño, pokrojonej w plasterki
- 30 gpistacji, pokruszonych
- 4 ząbki czosnku, pokrojone
- 1 pęczek cebuli dymki, posiekany
- masło
- przyprawa w stylu marokańskim Marrakesch Wiberg
- przyprawa do steków Steak Wiberg
- oliwa z oliwek
Zielona szakszuka
Sposób przygotowania:
- Na oliwie podsmaż dymkę, czosnek, cukinię i szparagi.
- Dodaj resztę składników wraz z masłem, następnie przyprawę marokańską i przyprawę do steków.
- Podsmaż, aż warzywa delikatnie zmiękną.
- Wbij jaja i zapiecz.
- Serwuj na patelni.