PRZEPIS
wstecz

ZIELONA SZAKSZUKA

Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 5

Składniki
  • 10 jaj
  • 200 gświeżych zielonych szparagów, oczyszczonych i przekrojonych na pół
  • 200 gcukinii mini, przekrojonych na pół
  • 100 gfasoli edamame
  • 100 gświeżego szpinaku
  • 100 gświeżego jarmużu
  • 50 gświeżej papryki jalapeño, pokrojonej w plasterki
  • 30 gpistacji, pokruszonych
  • 4 ząbki czosnku, pokrojone
  • 1 pęczek cebuli dymki, posiekany
  • masło
  • przyprawa w stylu marokańskim Marrakesch Wiberg
  • przyprawa do steków Steak Wiberg
  • oliwa z oliwek

Zielona szakszuka

Sposób przygotowania:

  1. Na oliwie podsmaż dymkę, czosnek, cukinię i szparagi.
  2. Dodaj resztę składników wraz z masłem, następnie przyprawę marokańską i przyprawę do steków.
  3. Podsmaż, aż warzywa delikatnie zmiękną.
  4. Wbij jaja i zapiecz.
  5. Serwuj na patelni.