ZUPA KREM Z GROSZKU Z PIKANTNYM TOFU I NUTĄ BEZMIĘSNEGO CHORIZO

Autor przepisu: Artur Musztyfaga
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
Pobierz przepis
- 1,3 kgpurée z zielonego groszku
- 50 gobranej marchwi
- 50 gobranego selera
- 50 gobranej pietruszki
- 50 gpora
- 50 gtrawy cytrynowej
- 50 gpreparatu ziemniaczanego air bag Sosa
- mielony imbir
- sól, pieprz
Zupa krem
Sposób przygotowania:
- Warzywa i trawę cytrynową zalej wodą i ugotuj bulion warzywny.
- Purée z groszku rozpuść i podlej przygotowanym bulionem.
- Dopraw do smaku solą, pieprzem i imbirem.
- 200 goliwy z oliwek
- 200 goleju rzepakowego
- 100 gBezMięsnego chorizo
- 50 gpreparatu ziemniaczanego air bag Sosa
- pikantne tofu panierowane Hot & Spicy Well Well
Dodatki
Sposób przygotowania:
- Do rondla wlej oliwę, dodaj pokrojone BezMięsne chorizo. Powoli wytapiaj, żeby uzyskać czerwoną oliwę. Odcedź na sicie.
- W rondlu rozgrzej część oleju i usmaż na nim air bag.
- Na pozostałym oleju usmaż panierowane kostki tofu.
Zupę wylej do talerza lub miski, dodaj podsmażone tofu, a następnie chrupki ziemniaczane. Polej oliwą uzyskaną z wytapiania chorizo.