PRZEPIS
wstecz

ZUPA KREM Z GROSZKU Z PIKANTNYM TOFU I NUTĄ BEZMIĘSNEGO CHORIZO

Autor przepisu: Artur Musztyfaga

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10


Pobierz przepis
Składniki
  • 1,3 kgpurée z zielonego groszku
  • 50 gobranej marchwi
  • 50 gobranego selera
  • 50 gobranej pietruszki
  • 50 gpora
  • 50 gtrawy cytrynowej
  • 50 gpreparatu ziemniaczanego air bag Sosa
  • mielony imbir
  • sól, pieprz

Zupa krem

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa i trawę cytrynową zalej wodą i ugotuj bulion warzywny.
  2. Purée z groszku rozpuść i podlej przygotowanym bulionem.
  3. Dopraw do smaku solą, pieprzem i imbirem.
Składniki
  • 200 goliwy z oliwek
  • 200 goleju rzepakowego
  • 100 gBezMięsnego chorizo
  • 50 gpreparatu ziemniaczanego air bag Sosa
  • pikantne tofu panierowane Hot & Spicy Well Well

Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Do rondla wlej oliwę, dodaj pokrojone BezMięsne chorizo. Powoli wytapiaj, żeby uzyskać czerwoną oliwę. Odcedź na sicie.
  2. W rondlu rozgrzej część oleju i usmaż na nim air bag.
  3. Na pozostałym oleju usmaż panierowane kostki tofu.
Sposób podania
Zupę wylej do talerza lub miski, dodaj podsmażone tofu, a następnie chrupki ziemniaczane. Polej oliwą uzyskaną z wytapiania chorizo.